Otisur vet.

1 x 15 ml
Øredråber, suspension
AU
CU

Dyrearter

Kat og hund

Indikationer

Til behandling af otitis externa og små lokaliserede overfladiske hudinfektioner forårsaget af en blandingsinfektion med følgende miconazol- og polymyxin B-følsomme bakterier og svampe:

• Grampositive bakterier: Staphylococcus spp. og Streptococcus spp.

• Gramnegative bakterier: Pseudomonas spp. og Escherichia coli

• Svampe: Malassezia pachydermatis, Candida spp., Microsporum spp. og Trichophyton spp.

Behandling af Otodectes cynotis (angreb af øremider), hvor der samtidig er infektion med bakterier og svampe følsomme for polymyxin B og miconazol.

Dosering og indgivelsesvej

Til anvendelse i øret og kutan anvendelse.

Flasken omrystes grundigt i 10 til 15 sekunder før brug for at sikre en jævn fordeling af suspensionen.

Enhver kontaminering af dråbeindsatsen bør undgås.

Ved behandlingsstart skal hår, der omgiver eller dækker læsionerne, klippes væk. Dette gentages efter behov i løbet af behandlingen.

Infektioner i den ydre øregang (otitis externa):

Rengør den ydre øregang og det ydre øre og dryp 5 dråber af veterinærlægemidlet i den ydre øregang to gange daglig. Massér øret og øregangen omhyggeligt for at sikre en ordentlig fordeling af de aktive stoffer. Dette skal gøres med forsigtighed for at undgå, at dyret får smerter.

Behandlingen fortsættes uden afbrydelse indtil et par dage efter, de kliniske symptomer er fuldstændigt forsvundet; minimum i 7-10 dage og op til 14 dage. Effekten af behandlingen bør verificeres af en dyrlæge før behandlingen stoppes.

Hudinfektioner (små lokaliserede og overfladiske):

Påfør to gange daglig nogle få dråber af veterinærlægemidlet på de hudlæsioner, der skal behandles, og gnid det grundigt ind.

Behandlingen fortsættes uden afbrydelse indtil et par dage efter, de kliniske symptomer er fuldstændigt forsvundet, op til 14 dage.

I nogle vedvarende tilfælde (øre- eller hudinfektioner) kan det være nødvendigt, at behandlingen fortsættes i 2 til 3 uger. I tilfælde, hvor en forlænget behandling er nødvendig, skal der foretages gentagne kliniske undersøgelser, herunder en revurdering af diagnosen.

Bivirkninger

Dyrearter: kat og hund

Meget sjælden

(< 1 dyr ud af 10000 behandlede dyr, herunder enkeltstående indberetninger):

Døvhed*

Ubestemt frekvens

Infektion, tynd hud, forsinket sårheling, blødning på applikationsstedet, forstyrrelse af binyrefunktion

*Især hos ældre hunde. Afbryd behandling hvis døvhed opstår

Langvarig og omfattende brug af topikale kortikosteroidpræparater er kendt for at udløse lokal immunosuppression (resulterende i de specifikke lokale virkninger detaljeret i tabellen, herudover teleangiektasi), og systemiske bivirkninger, herunder undertrykkelse af binyrefunktionen.

Indberetning af bivirkninger er vigtigt, da det muliggør løbende sikkerhedsovervågning af et veterinærlægemiddel. Indberetningerne sendes, helst via en dyrlæge, til enten indehaveren af markedsføringstilladelsen eller dennes lokale repræsentant eller til den nationale kompetente myndighed via det nationale indberetningssystem. Se også sidste afsnit i indlægssedlen for de relevante kontaktoplysninger.

Udlevering

B - Receptpligtigt, flere udleveringer

EMA Kategorisering

B
Kat
Hund
Produktidentifikation - 538714
Log ind for at se flere billeder
PRIS Kun for registrerede dyrlæger. Log ind
VNR 538714
EAN 7046265387145
PAKNINGER
Otisur vet.
ScanVet
1 x 15 ml
538714
Otisur vet.
ScanVet
1 x 30 ml
170590

Lignende pakninger

Viser 2 af 2 resultater
Kun for registrerede dyrlæger Log ind
Kat
Hund

Otisur vet.

23 + 5 + 0,5293 mg/ml Øredråber, suspension
1 x 15 ml, 1 x 30 ml
Kat
Hund

Otisur vet.

23 + 5 + 0,5293 mg/ml Øredråber, suspension
1 x 15 ml, 1 x 30 ml
VETiSearch ApS - C.F. Richs Vej 99D - 2000 Frederiksberg - kontakt@vetisearch.dk - CVR: 39926679
vetisearch.dk Copyright © 2024 All rights reserved. This information is intended only for residents of Denmark. The product information provided in this site is intended only for residents of Denmark. The products discussed herein may have different product labeling in different countries.