Mhyosphere PCV ID VNR 071650

1 x 50 dosis
Injektionsvæske, emulsion
ID

Dyrearter

Svin

Indikationer

Til aktiv immunisering af grise:

- for at reducere lungelæsioner forbundet med enzootisk pneumoni hos grise forårsaget af Mycoplasma hyopneumoniae, og reducere forekomsten af disse læsioner (som observeret i feltundersøgelser).

- at reducere viræmi, virusbelastning i lunger og lymfoide væv samt varigheden af den viræmiske fase forbundet med sygdomme forårsaget af Porcin circovirus type 2 (PCV2). Effekt mod PCV2genotyper a, b og d er påvist i feltundersøgelser.

- for at reducere dødeligheden/aflivningsfrekvensen og tab af daglig tilvækst forårsaget af Mycoplasma hyopneumoniae og/eller PCV2-relaterede sygdomme (målt ved 6 måneders alderen i feltundersøgelser).

Mycoplasma hyopneumoniae:

Indtræden af immunitet: 3 uger efter vaccination

Varighed af immunitet: 23 uger efter vaccination

Porcin circovirus type 2:

Indtræden af immunitet: 2 uger efter vaccination

Varighed af immunitet: 22 uger efter vaccination

Desuden blev der påvist en reduktion i nasal og fæcal PCV2-virusudskillelse samt en reduktion i varigheden af nasal virusudskillelse hos dyr der blev challenged med PCV2 virus hhv. 4 uger og 22 uger efter vaccination.

Doseringsforslag

Til intradermal brug.

Lad vaccinen nå stuetemperatur inden indgivelsen.

Omrystes grundigt før brug.

Administrer en dosis på 0,2 ml til grise fra 3 ugersalderen og ældre ved intradermal indgivelse på siden af nakken ved hjælp af en passende nålefri anordning, der er i stand til at indgive 0,2 ml doser pr. skud (med en injektionsstrømdiameter på 0,25-0,30 mm og en maksimal injektionskraft på 0,9-1,3 N).

Bivirkninger

Milde forbigående lokale reaktioner bestående af ikke-smertefulde hudinflammationer på mindre end eller lig med 3 cm i diameter er meget almindelige. Der observeres normalt moderat betændelse (mellem 3-5 cm) på inokulationsstedet fra 4 timer efter vaccination til dag 3. Disse lokale reaktioner kan ses i løbet af den første uge efter vaccinationen og vare i 1 til 5 dage. En eller to uger senere kan disse lokale reaktioner vise sig igen og da vare i 1 til 7 dage. Lokale reaktioner forsvinder helt uden behandling, inden for ca. 3 uger efter vaccination.

En let forbigående stigning i kropstemperatur (i gennemsnit 0,6 ºC, mindre end 2 ºC i de enkelte grise) var almindeligt forekommende i feltundersøgelser. Denne let øgede temperatur aftog spontant inden for 48 timer uden behandling.

En let depression, som aftager på mindre end 24 timer uden behandling, er meget almindeligt observeret.

Anafylaktiske reaktioner (f.eks. opkastning, kredsløbsforstyrrelser, dyspnø), som kan være livstruende, kan forekomme i meget sjældne tilfælde hos nogle følsomme dyr baseret på sikkerhedserfaring efter markedsføring. I sådanne tilfælde skal der gives passende symptomatisk behandling.

Hyppigheden af bivirkninger er defineret som:

- Meget almindelig (flere end 1 ud af 10 behandlede dyr, der viser bivirkninger i løbet af en behandling)

- Almindelige (flere end 1, men færre end 10 dyr af 100 behandlede dyr)

- Ikke almindelige (flere end 1, men færre end 10 dyr af 1 000 behandlede dyr)

- Sjældne (flere end 1, men færre end 10 dyr ud af 10 000 behandlede dyr)

- Meget sjælden (færre end 1 dyr ud af 10 000 behandlede dyr, herunder isolerede rapporter)

Udlevering

BP - Udelukkende produktionsdyr, flere udleveringer