Ubroseal Vet. VNR 062537

120 x 1 stk.
Intramammær suspension
MA

Dyrearter

Indikationer

Hos køer, der forventes at være fri for subklinisk yverbetændelse, kan veterinærlægemidlet anvendes alene til forebyggelse af yverbetændelse hos goldkøer.

Udvælgelsen af køer, der skal behandles med veterinærlægemidlet, bør baseres på veterinærfaglig klinisk vurdering. Udvælgelseskriterierne kan baseres på tidligere forekomst af yverbetændelse eller forhøjet celletal hos den enkelte ko eller som følge af anerkendte tests til påvisning af subklinisk yverbetændelse eller bakteriologisk undersøgelse.

Doseringsforslag

Indholdet af én sprøjte af veterinærlægemidlet indgives i hver mælkekirtel umiddelbart efter den sidste malkning i laktationsperioden (ved goldning). Massér ikke patten eller yveret efter indgivelse af veterinærlægemidlet.

Der skal udvises forsigtighed med ikke at indføre patogener i patten for at reducere risikoen for yverbetændelse efter indgivelsen.

Det er vigtigt, at patten rengøres grundigt og desinficeres med hospitalssprit eller alkoholvædede desinfektionsservietter. Patterne skal aftørres, indtil desinfektionsservietterne ikke længere er synligt snavsede. Lad patterne tørre inden indgivelse. Indgives aseptisk og med forsigtighed for at undgå kontamination af sprøjtespidsen. Det anbefales at anvende velegnet pattebadevand eller -spray efter indgivelsen.

Under kolde forhold kan veterinærlægemidlet opvarmes til rumtemperatur i et varmt miljø for at gøre det nemmere at indsprøjte.

Bivirkninger

Kvæg (malkekøer i goldperioden):

Meget sjælden

(< 1 dyr ud af 10.000 behandlede dyr, herunder enkeltstående indberetninger):

Akut yverbetændelse1

1primært på grund af dårlig indgivelsesteknik og manglende hygiejne. Se pkt. 3.5 og 3.9 vedrørende vigtigheden af aseptisk teknik.

Indberetning af bivirkninger er vigtigt, da det muliggør løbende sikkerhedsovervågning af et veterinærlægemiddel. Indberetningerne sendes, helst via en dyrlæge, til enten indehaveren af markedsføringstilladelsen eller dennes lokale repræsentant eller til den nationale kompetente myndighed via det nationale indberetningssystem. Se indlægssedlen for de relevante kontaktoplysninger.

Udlevering

BP - Udelukkende produktionsdyr, flere udleveringer

Lignende pakninger

Viser 2 af 2 resultater
Kun for registrede fagpersoner Login
Produktidentifikation - 062537

Ubroseal Vet.

2600 mg/sprøjte (Int.mam.sp)
120 x 1 stk.
Produktidentifikation - 062537

Ubroseal Vet.

2600 mg/sprøjte (Int.mam.sp)
120 x 1 stk.