Dophexine VNR 122340

1 x 1 kg
Pulver til brug i drikkevand/mælk
OR

Dyrearter

Kvæg (kalve), svin, kyllinger, kalkuner, ænder.

Indikationer

Mukolytisk behandling af tilstoppede luftveje.

Doseringsforslag

Til oral anvendelse i drikkevand/mælkeerstatning.

0,45 mg bromhexin pr. kg kropsvægt dagligt, svarende til 2,5 g lægemiddel pr. 100 kg kropsvægt pr. dag administreret i 3 til 10 sammenhængende dage.

Følgende formel kan bruges til at beregne den korrekte koncentration af lægemidlet (i milligram af lægemidlet pr. liter drikkevand/mælkeerstatning):

25 mg produkt pr. kg x gennemsnitlig kropsvægt (kg)

=

… mg produkt kropsvægt pr. dag af dyr, der skal behandles pr. liter

gennemsnitligt dagligt indtag af vand/mælkeerstatning (l) pr. dyr

Den korrekte mængde af lægemidlet bør afvejes så nøjagtigt som muligt ved anvendelse af en kalibreret vægt med et passende vejeområde. Indtagelse af medicineret vand/mælkeerstatning afhænger af dyrenes kliniske tilstand.

Lægemidlets maksimale opløselighed er 100 g/l i vand ved 20 °C. Tiden til fuldstændig opløsning varierer fra 3 minutter (10 g/l) til 15 minutter (100 g/l). Ved stamopløsninger og ved anvendelse af en doseringsenhed skal du passe på ikke at den maksimale opløselighed ikke overskrides. Justér indstillingerne for strømningshastighed for doseringspumpen i henhold til koncentrationen af stamopløsning og vandindtag hos de dyr, der skal behandles. Ubrugt medicineret vand skal kasseres efter 24 timer.

Til fremstilling af den medicinerede mælkeerstatning opløses lægemidlet først i vand. Efter opløsning af mælkepulveret tilsættes opløsningen af Dophexine under kraftig omrøring i mindst 3 minutter ved ca. 40 ºC. Den medicinerede mælk skal tilberedes frisk inden brug og anvendes inden for 6 timer.

Vær opmærksom på, at den tilsigtede dosis indtages fuldstændigt.

Bivirkninger

Ingen kendte.

Udlevering

BP - Udelukkende produktionsdyr, flere udleveringer
Fjerkræ
Svin
Kvæg
Produktidentifikation - 122340
PRIS Kun for registrede fagpersoner Login
VNR 122340
EAN 7046261223409