Huvacillin VNR 144333

1 x 1 kg
Pulver til brug i drikkevand
DV

Dyrearter

Kyllinger (avlshøns, slagtekylling, hønnike), svin

Indikationer

Kyllinger

Til behandling af luftveje og gastrointestinale infektioner.

Svin

Til behandling af luftvejsinfektioner, gastrointestinale og urogenitale infektioner, infektioner, der er sekundære til virussygdomme og septikæmi.

Tilbageholdelsestid

Slagtning Kyllinger: 1 dag.

Svin: 2 dage.

Må ikke anvendes til fugle, hvis æg er bestemt til menneskeføde.

Doseringsforslag

Til anvendelse i drikkevand til kyllinger og svin.

Kyllinger

Den anbefalede dosis er 23,0 mg amoxicillintrihydrat pr. kg legemsvægt pr. dag, svarende til 20 mg amoxicillin pr. kg legemsvægt pr. dag (svarende til 28,8 mg veterinærlægemiddel/kg legemsvægt/dag) i 3 til 5 på hinanden følgende dage.

Svin

Den anbefalede dosis er 12,9 mg amoxicillintrihydrat pr. kg legemsvægt, svarende til 11,2 mg amoxicillin pr. kg legemsvægt pr. dag (svarende til 16,1 mg veterinærlægemiddel/kg legemsvægt/dag) i 3 til 5 på hinanden følgende dage.

Ved fremstilling af det medicinerede vand skal der tages hensyn til legemsvægten af de dyr, der skal behandles, og det faktiske daglige vandforbrug. Forbruget kan variere afhængigt af faktorer som art, alder, sundhedstilstand, race og husdyrhold (f.eks. forskellige temperaturer og forskellige lysforhold). For at opnå den korrekte dosering skal koncentrationen af amoxicillin justeres i overensstemmelse hermed.

Baseret på den anbefalede dosis, antallet af dyr, der skal behandles, samt disses legemsvægt bør den nøjagtige daglige koncentration af veterinærlægemidlet beregnes efter følgende formel:

mg

veterinærlægemiddel / kg legemsvægt / dag

X

gennemsnitlig legemsvægt (kg) af de dyr, der skal behandles

= mg veterinærlægemiddel pr. liter drikkevand

image

Gennemsnitligt dagligt vandindtag (l/dyr)

For at sikre korrekt dosering bør legemsvægten bestemmes så nøjagtigt som muligt. Den krævede mængde veterinærlægemiddel skal afvejes så nøjagtigt som muligt ved hjælp af hensigtsmæssigt kalibreret måleudstyr.

Alle dyr, der skal behandles, skal have tilstrækkelig adgang til vandforsyningen for at sikre et passende forbrug af det medicinerede drikkevand.

For at sikre forbruget af det medicinerede drikkevand bør dyrene ikke have adgang til andre vandforsyninger under behandlingen. Opløsningen tilberedes med frisk drikkevand.

Fuldstændig opløsning af veterinærlægemidlet bør sikres ved forsigtigt at blande veterinærlægemidlet, indtil det er helt opløst. Homogeniteten af det medicinerede drikkevand bør vedligeholdes under indgiften til dyrene. Eventuelt ubenyttet medicineret vand skal bortskaffes efter 24 timer, og det medicinerede drikkevand skal genopfyldes. Efter udløb af medicinperioden skal vandforsyningssystemet rengøres på passende vis for at undgå indtagelse af subterapeutiske mængder af det aktive stof.

Ved brug af en vandtank anbefales det at klargøre en stamopløsning og fortynde den til den endelige målkoncentration. Sluk for vandforsyningen til tanken, indtil hele medicinopløsningen er opbrugt.

For stamopløsninger må veterinærlægemidlets opløselighed ikke overstige 3 g/l i blødt/hårdt vand ved 5°C eller 8 g/l ved 20°C.

Når der anvendes en tilblander, justeres doseringspumpens indstilling af flowhastighed i henhold til stamopløsningens koncentration og vandindtaget på de dyr, der skal behandles. Det skal overvåges, at den påtænkte dosis indtages fuldstændigt.

Bivirkninger

Kyllinger (avlshøns, slagtekylling, hønnike), svin.

Ikke kendt hyppighed (kan ikke estimeres ud fra forhåndenværende data)

Overfølsomhedsreaktion (varierende fra allergisk hudreaktion til anafylaktisk shock)1

Gastrointestinale lidelser (opkastning, diarré)

1 Stop straks anvendelsen af veterinærlægemidlet.

Indberetning af bivirkninger er vigtigt, da det muliggør løbende sikkerhedsovervågning af et veterinærlægemiddel. Indberetningerne sendes, helst via en dyrlæge, til enten indehaveren af markedsføringstilladelsen eller dennes lokale repræsentant eller til den nationale kompetente myndighed via det nationale indberetningssystem. Se også afsnit 16 i indlægssedlen for de relevante kontaktoplysninger.

Udlevering

BP - Udelukkende produktionsdyr, flere udleveringer

EMA / EU kategorisering

D
Fjerkræ
Svin
Produktidentifikation - 144333
PRIS Kun for registrede fagpersoner Login
VNR 144333
EAN 7046261443333

Lignende pakninger

Viser 3 af 3 resultater
Kun for registrede fagpersoner Login
Produktidentifikation - 144333

Huvacillin

800 mg/g (Pose)
1 x 1 kg
Produktidentifikation - 144333

Huvacillin

800 mg/g (Pose)
1 x 1 kg
Produktidentifikation - 144333

Huvacillin

800 mg/g (Pose)
1 x 1 kg