RenuTend VNR 100799

1 x 1 dosis
Injektionsvæske, suspension
IE

Dyrearter

Hest

Indikationer

Til at forbedre heling ved skader på sener og gaffelbånd hos hest.

Doseringsforslag

Administrationsvej:

Intralæsional anvendelse.

Anbefalet dosering:

Administration af 1 enkeltdosis (1 ml) pr. Dyr.

Klargøring af injektionsvæsken, suspension, og administrationsmetode:

Dette veterinærlægemiddel skal administreres ved intralæsional injektion af en dyrlæge under hensyn til særlige forholdsregler til at sikre sterilitet i injektionsprocessen. Veterinærlægemidlet skal håndteres og injiceres ved hjælp af sterile teknikker og i rene omgivelser.

Veterinærlægemidlet skal administreres omgående efter optøning for at bevare cellernes levedygtighed.

Idet der anvendes egnede beskyttelseshandsker, fjernes hætteglasset fra fryseren/det flydende kvælstof og optøs straks ved 25 °C-37 °C, f.eks. i vandbad, indtil indholdet er fuldstændigt optøet (ca. 5 minutter).

Ved synlige klumper af celler efter optøning, skal hætteglasset forsigtigt rystes, indtil suspensionen er klar og farveløs.

Fjern beskyttelseshætten fra hætteglasset og træk suspensionen op i en steril sprøjte til injektion.

Administrér ved brug af en kanyle med en diameter på mindst 22G for at undgå beskadigelse af cellerne.

Administrér ved intralæsional injektion ved brug af ultralyd og med kemisk eller fysisk fiksering af hesten efter behov i henhold til god veterinær praksis, for at muliggøre sikker intralæsional injektion. Efter indførelse af kanylen i sene eller gaffelbånd omdirigeres kanylen om nødvendigt indtil læsionen er nået. Injicer suspensionen langsomt. I tilfælde af en større læsion kan kanylen langsomt tilbagetrækkes under injektionen for at muliggøre spredning af cellerne overalt i læsionen.

Bivirkninger

Hest:

Meget almindelig

(> 1 dyr ud af 10 behandlede dyr):

Reaktioner på injektionsstedet (f.eks., varme på injektionsstedet, , smerter på injektionsstedet, hævelse af lemmer og øget omkrans af legemer)1

1 Milde og indtræder generelt inden for 10 dage efter administration.

Indberetning af bivirkninger er vigtigt, da det muliggør løbende sikkerhedsovervågning af et veterinærlægemiddel. Indberetningerne sendes, helst via en dyrlæge, til enten indehaveren af markedsføringstilladelsen eller dennes lokale repræsentant eller til den nationale kompetente myndighed via det nationale indberetningssystem. Se indlægssedlen for de relevante kontaktoplysninger.

Udlevering

BP - Udelukkende produktionsdyr, flere udleveringer
Hest
Produktidentifikation - 100799
PRIS Kun for registrede fagpersoner Login
VNR 100799
EAN 7046261007993